Framtidens kultur?

Detta borde man fundera på ofta!

Vad är det som blir framtidens kulturtanter kommer gå på? Kommer det finnas kulturtanter?

Vad kommer jag ha för roll i denna framtidens kultur?

 

Hur tänker ni?

Förra veckan var jag på en föreläsning med Humanistiska förbundet i Jönköping. Det skulle handla om Jönköpings Posten och Kulturen. Med var JPs Mats Ottosson, han är ansvarig utgivare och redaktionschef. Sen skulle kulturredaktören på JP kommit men istället inbjöds Jönköpings kommuns nye kulturchef, Anders Persson.

Det blev först ett ganska ensidigt prata från var sida men sedan diskuterades JP och Kultur ihop. Om det kunde samarbeta. Allra mest spännande blev det när vi lyssnare fick ställa frågor och diskutera. Det blev rätt het debatt om insändarsidor och dess anonymitet men också varför en sjudande föreningskommun som Jönköping inte når ut och blir en sjudande kulturkommun.

Jag mådde så bra när jag fick lyssna och prata kultur. Men vart är jag påväg i allt detta tänk?

 

Instängd snigel

Bilden är från Unos djur i Bredared

Må väl

 

2 reaktioner till “Framtidens kultur?

  1. Poetisk och i motsats till lordagens kulturella begivenhet hade den ett djup den grep tag berorde pa djupet och forflyttade mig till det dar svarbeskrivna kvinnorummet dar jag kommer i kontakt med ett kollektivt kvinnligt medvetande och dyker ner i en stor gemensam emotionellerfarenhetsbank. Jag vet inte hur den medelalders valkladda medelklassfyllekajansom forsokte smyga in i salongen med ett glas vin och sedan ett par ganger under filmens gangforsokte ta sig ut ur salongen utan att lyckas upplevde filmen men det kanske inte spelar sa stor roll.Kulturtanter kommer tydligeni alla former……Upplagd av.My dad read Kirkegaard…kl.. Man far vara ratt ordentligtobegavad om man inte vet vad krig gor alltid har gjort och alltid kommer att goramed manniskor.

    Gilla

Lämna gärna din tanke

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s