Fiskar eller människor. Hemska i alla fall på djupa hav!

I havet finns så många stora fiskar

Sara Lövestam

Piratförlaget

Utgiven 2010

En bok som kan vara sann, som tyvärr är verklighet.
Men att boken är skriven ger nytt hopp om belysning!
Detta borde ALLA läsa!

I havet finns så många stora fiskar handlar om Malte fem år, det handlar om Iaktagaren som bor mittemot Maltes dagis. Men också om maillistan ”Love a little”. En maillista som är till för pedofiler, så de kan berätta och inspirera varandra. Det här är en bok där du får följa de olika människorna och får se hur alla vävs ihop på ett oväntat sätt i slutet. Foto: Josefin Malmer

Det tar ett tag att komma in i Sara Lövestams sätt att skriva, då hon kan på en sida hoppa från Maltes tankar och berättande till Iaktagarens. Mycket tid går åt till att gå tillbaka, läsa om för att kunna förstå. Men det här är en bok som stannar kvar, på många sätt.

Någon tyckte de var ett drömslut, jag tycker boken löstes upp fort! Men det är väl det som är att skriva böcker, man bygger upp och bygger på, sen när sidorna flyger iväg mot 200-250 sidor då är det dags att avrunda.

Det är en bok som gör en nyfiken och det märks att författaren har gjort sin reaserch! Jag älskar att Iaktagarens korsordskonstruerande får mig att börja googla och fundera på hur det är att konstruera ett korsord.

Partierna med Malte känns inte som en vuxens sätt att tänka hur ett barn tänker. Utan det känns trovärdigt ett barns värld och tankar. Särskilt partierna på dagis när fröken skäller och Malte säger det han vet är rätt ord för att få fröken att sluta gapa.

Sara Lövestam har utnytjat sitt arbete och jag ska gladeligen leta upp Sara Lövestams debutroman Udda, nu när jag kanske lärt mig Saras speciella stil att dela upp en berättelse.

För hur bra jag än tycker hon fått Malte så är de andra personerna inte riktigt lika bra.

Åter igen tycker jag denna boken ska ingå i kursliteratur på fortbildningskurser och utbildningar bland barn och ungdomar. Det är en sorglig men uppväckande berättelse.

För när första glädjen över boken gått över kommer minnet av en bok som gjorde mig mycket frustrerad. Men det är en bladvändare…stundtals!

Lämna gärna din tanke

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s