Tematrio – Kulturgrejer!

Jag ligger lite efter i bloggandet så blir två inlägg idag…minst!

tematrio Lyrans Noblesser vill veta följande i tematrion idag!
Berätta om tre kulturella aktiviteter (definiera själva) ni gärna ägnar er åt!

Åh vilket roligt tema det var idag! Inte så mycket med böcker som andra gånger men nu ska vi se vad vi ska hitta på för aktiviteter! Om inte annat kan man se endel av det jag gillar i min KulturUtmaning som jag startade 2013.

1. Konstrundor och hantverksmässor är favoriten! Där kan vi snacka kultur! I alla bemärkelser. Där går det i arv från generationer till generationer hur man flätar näverkorgar eller smider spik och krokar.

bild 5 bild 3 bild 5

 

2. Museum av alla dess slag! Mest spännande blir det när man åker med T.  Då kan man hamna på plogmuseum i någon liten avkrok. Om jag tipsa om ett lite annorlunda och väl värt ett besök så är det helt klart Unos Djur i Bredared utanför Borås.

3. Föreläsningar och då menar jag inte i skolans värld utan när föreningar och kyrkor anordnar öppna föreläsningar. Varje gång gör jag två iakttagelser! 1. Varför kommer inte fler yngre på dessa? 2. Varje gång känner jag mig ett steg närmre drömmen om att anses allmänbildad och jag känner mig alltid kulturell! Några tips på föreningar som anordnar. Svenska Humanistiska Förbundet. Folkhögskolor  så som Södra Vätterbygdens Folkhögskola och Mullsjö Folkhögskola. Två författare jag träffat på föreläsningar med Humanistiska Förbundet är dessa två ladys nedanför!

Svinalängorna
Susanna Alakoski
Karin Thunberg
Karin Thunberg

11 reaktioner till “Tematrio – Kulturgrejer!

 1. När en väl kommer iväg på föredrag och föreläsningar av olika slag är de nästan alltid intressanta på ena eller andra viset, det blir någon slags tankeställare. Det svåra är att komma iväg ur soffan och faktiskt bege sig dit…

  Gilla

  1. Ja, det är antagligen det som är det svåra Sanna, att komma iväg.
   Är en liiten kamp varje gång. För visst är det skönare och lättare att fortsätta tv-serien, boken eller surfandet. Men ju mer jag går desto lättare är det. Men nervöst varje gång för man vet inte vilka andra som är där. Om man ska känna sig uttittad eller som ett ufo.

   Gilla

Lämna gärna din tanke

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s