Hon bara tvingades sig lite

Igår var verkligen en ”kick ass” dag!

Förmiddagsfika ihop med en vän och massor av pensionärer i närmsta byn. När vi var där bestämde vi oss för att träffas på kvällen också! Sen snabbt hem och riva med sig grejer för resten av dagen! Brumma iväg och hamnade på mitt älskade SVF.

Väl där var det dags att för att lyssna på Maja-Stina Skarstedt (fd Fransson). En journalist och peppig människa jag följt på Instagram i flera år. Hon gav förra året ute en bok om tvångsmässigt beteende. Eller en romanbok om Minna, som ”bara måste tvinga sig lite” Mycket är hämtat från Maja-Stinas egna liv.

Hålla upp

Det var tre fantastiskt fängslande timmar. Inte en sekund fladdra jag iväg i tanken, utan Maja-Stina varvade bokläsning med berättelser hur hennes liv som tolv åring, 20 åring var. Hon hade ett bra strukturerat och intressant upplägg. Jag har ingen direkt erfarenhet av OCD eller tvång, men känner att jag efter gårdagen fått en stor inblick i hur livet ter sig för någon med tvång. Detta är verkligen något som behöver pratas mer om.  Alla som var på föreläsningen hade annars någon erfarenhet eller jobbade med personer med OCD. Det som gör alltihop så intressant är hur Maja-Stina tog sig ur sina tvång och hur hon idag använder sina erfarenheter och ”egenheter” som styrka och vänt det till sin fördel.

Maja stina

I pausen pratade jag med henne och vilken härlig tjej! Det är alltid speciellt när man ”följt” en människa på blogg och instagram och sen när personen står där, känns det som att träffa en vän. Knasiga jag, bad henne tillockmed att ge en cram till sin frilanskollega som jag också följt men aldrig träffat! Jag tror helt klart att alla behöver läsa Maja-Stinas bok!

BokenDetta blir nästa bok att läsa helt klart! Dagen på SVF var Vuxenskolan med och arrangerade! 

Till sist ett citat från Maja-Stina!

”Jag tyckte det behövdes fler tvångsmässiga
karaktärer i litteraturen!”

Efter föreläsningen stack jag till Habo, för träning. Där jag slog lite rekord och avslutade dagen med ännu en fika med min vän i byn. Vi var på Stick och Virkcafé men jag scrapbookade ett kort som jag lägger ut efter helgen då personen i fråga fått det.

3 reaktioner till “Hon bara tvingades sig lite

  1. Men jösses vilka FINA ord! Jag läser och blir alldeles varm i hjärtat. Tack, tack, tack! Detta gjorde min dag!
    Och jag är så glad att du kom, så vi fick ansikten på varandra.
    Du ger en massa energi – precis vad jag behövde! 🙂
    Stor kram till dig – och imorgon kramar jag Matildis!

    Gilla

Lämna gärna din tanke

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s