När saker äntligen blir mer än ostigt prat.

Vi bor nära en av kommunens sista mjölkbönder. Min Mr T hjälper till på gården och vi har alltså tillgång till äkta komjölk. Med vår ambition att köpa det mesta svenskt så skulle man lätt kunna tänka att vi gjorde ost, fil och allt möjligt hela tiden men tyvärr, har det varit dåligt med det. När Mr T stod för matpengarna fick det inte köpas någon mozzarella, feta eller halloumi för detta säljs inte med svensk mjölk i. Därför har just pratet om att göra egen halloumi varit väldigt aktuellt då och då, när längan varit stor. MEN aldrig kommit till skott.

Men idag värmde vi på åtta liter mjölk och påbörjade projekt Korpets mozzarella! Vi tyckte detta verkade lättast att börja med.

Perfekt frukostprojekt (om man har två timmars frukost förstås) medan ostmassan ystade så åt vi frulle. Skära och värma och röra.

Slimeigare och slammigare blev det tills det gick att skönja en mozzarellastruktur. Rinna av och in i miccron för att sedan cramas till små bollar. Nu ligger ett tiotal bollar i sina påsar och kyler ner sig. Vi har gjort vår mozzarella och euforin i mig är total! Vi ska försöka hinna en omgång till i helgen och kanske kanske även lite halloumi!

Tänk sen till sommaren, när man tar upp en mozzarella ur frysen, skivar och varvar med basilika och gula tomater! Känner redan lyckan över detta!

2 reaktioner till “När saker äntligen blir mer än ostigt prat.

Lämna gärna din tanke